Възстановяване кожен салон и волан на BMW Е65

Видно от снимките, имахме за възстановяване BMW Е65, 2007 г. на 300 000 км., с доста захабен салон и увредена предна седалка. Силно протрити, волан и подлакътници.

IMG_4491
IMG_4487
IMG_4490

 

Нищо ново за нас, стандартно състояние за автомобил на тези километри, чийто салон не е поддържан с професионални препарати.

Ясно е че всеки си мие колата в автомивка и почиства луксозния кожен салон на автомобила си. Но когато това не се прави с професионални препарати, доста по-рано настъпва силната амортизация и износването на кожената тапицерия.

Обичайните препарати за поддръжка на естествени кожи не притежават добри почистващи свойства и не почистват кожата в дълбочина, а подхранващите им свойства  не дават задоволителни резултати.

За да остане кожената тапицерия във фабричен вид е необходимо да се поддържа постоянен микрофилм, който минимизира възможността от нараняване и протъркване на кожата. От друга страна този филм не бива да запечатва порите на кожата, които не са добре почистени.

Представете си, че вашия зъболекар ви направи пломба без да е почистил добре кариеса. Да не изчистиш кожата добре и да полираш с препарат за протекция и подхранване, няма особено голям смисъл.

Съветваме ви да поддържате луксозния кожен салон ежеседмично с професионални препарати, като Leather Cleaner и Leather Protection Lotion, за да го запазите във фабричен вид и при пробег над 300 000 км.

Често влизаме в автомобила с дънки, по които има още по-остри копчета, шипове и твърди и грапави ръбове. Ако върху кожата няма защитен филм, гарантирано се получава ефекта на шкурката и неминуемо води до увреждане на кожата.

Когато кожата е добре почистена с Leather Cleaner и напоена с Leather Protection Lotion, триенето е минимално, а кожата е добре защитена.
Достатъчно е да третирате кожата веднъж на две седмици и сме сигурни, че ще бъдете очаровани от нейното състояние.

Но нека се върнем на BMW-то, което трябваше да възстановим.

Цветана колата ни даде възможност да направим точно тониране. Постигнахме близост от 99%. Възстановената седалка получи цвета на салона и салона отново заблестя.

IMG_4507
IMG_4508
IMG_4503

Обяснихме на собственика как да го поддържа и видно от изражението на лицето му, нямаше смисъл да го питаме дали е доволен. Всеки би се зарадвал да види салона си като нов.

Направихме този автомобил без да го разглобяваме. Това беше желание на собственика, тъй като имаше притеснения за електрониката при сваляне на акумулатора, което неизбежно, ако трябва да разглобяваме салона.

Въпреки това, по наше мнение и по мнение на собственика, салона стан страхотен. Волана също придоби фабричен вид.

Всеки от вас може да постигне този ефект за своя автомобил и сам, като използва нашите професионални комплекти за възстановяване.

Възстановяване на кожени седалки

Възстановяване на кожени седалки

Възстановяване на кожен волан

Възстановяване на кожен волан

Почистване и подхранване на кожа

Почистване и подхранване на кожа

One Response to Възстановяване кожен салон и волан на BMW Е65

[top]

Leave a Reply